keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Hyviä ja huonoja uutisia

Remppa etenee. Olohuoneeseen on saatu asennettua laminaatti, ja tänään sen laittoa jatketaan muualle asuntoon. En ole itse päässyt paikan päälle, koska koirallemme tuli viikko sitten ihottumaa kaulaan ja korviin, ja jonkun täytyy olla vahtimassa, ettei se rapsi itseään päivän aikana. Lisäksi en tämän mahani kanssa edes pystyisi tekemään mitään hyödyllistä, joten päivät menee tapetteja netistä tutkien ja sisustusratkaisuja suunnitellessa saamieni väliaikatietojen perusteella. Tässä pari kuvaa uudesta lattiasta:








Vastaan on tullut myös muutama pikku yllätys. Ostoslistalla oli jo uusi astianpesukone, koska sellainen puuttui asunnosta alunperinkin, mutta eilisen aikana todettiin, että myös liesi, jääkaappi ja pakastin kaipaavat päivitystä. Ne ilmeisesti toimivat kyllä VIELÄ, mutta ovat sen verran vanhoja (mm. jääkaappi ostettu markka-aikaan), että parempi samaan konkurssiin uusia kaikki. Ei olisi kiva huomata uuden lattian menneen pilalle, kun jääkaappi tai pakastin päättää poksahtaa kesken kaiken. Toisaalta ottaa päähän, kun budjetista menee suunniteltua isompi osa näihin parannuksiin, mutta toisaalta on ihana saada kokonaan uudet ja ennen kaikkea turvalliset kodinkoneet. 

Pari muutakin vastoinkäymistä tuli eteen, kun laminaatin laiton jälkeen vanhat kynnykset ei mahtuneetkaan paikoilleen, ja vessan purkutuomion saanut seinäkaappi joudutaankin ainakin osittain jättämään paikoilleen, kun sen takaa ei löytynytkään laattaa/vesieristystä. Heräsin yöllä miettiään, että varmaan kohta koko kylpyhuone -johon ei ole tarkoitus koskea ollenkaan- onkin huonosti rakennettu, ja pienen pintaremontin sijaan saadaan kymppitonnin kylppäriremppa. Aamulla heräsin kuitenkin paremmalla tuulella, ja ainakin yritän olla kehittämästä kärpäsestä härkästä.

Joten unohdetaan vessat ja kylppärit, ja jatketaan keittiöstä! Tarkoituksena oli siirtää keittiön kaappien maalausta hamaan tulevaisuuteen, koska ne eivät ole nyt akuutein asia. Saatiin kuitenkin eräältä firmalta hyvältä kuullostava tarjous, joten täytyy katsoa saadaanko ämpättyä tuo maalausurakkakin tämänhetkiseen budjettiin. Todennäköisesti saan nauttia alkuperäisestä värimaailmasta vielä hetken. Ensin meinattiin vaihtaa kaapinovet kokonaan uusiin, mutten halunnut liian moderneja kaapistoja, vaan vähän sellaista maalaisromanttista tunnelmaa. Vanhoissa ovissa olikin hetken tuumailun jälkeen silmää miellyttävä malli, ja kivasti kuluneet vetimet, joten valkoiseksi maalaamalla ne saadaan uudelleen eloon. 

Muuten keittiö pysyy valkoisena. Seinät saa uuden kerroksen maalia pintaan lähipäivinä, ja kaappien kohtalo ratkeaa muun rempan edetessä. Myös kaappien välitila kokee jonkinlaisen muutoksen. Onko se sitten maalaus vai päällystäminen, on vielä tässä vaiheessa avoinna. Tuollaiseksi retroruskeaksi se ei kuitenkaan ikuisesti jää! Tässä kuvia alkuperäisestä keittiöstä:





Salama vaalensi tähän kuvaan kaappien oikeaa väriä, jonka näkee ylemmistä kuvista.


Säilytystilaa siis on ainakin riittävästi! Ensin suunnittelin vaihtavani myös vetimet apteekkarin vetimiin tai muihin vanhaa henkeä huokuviin, mutta tällähetkellä nytkyiset saavat jäädä. Tuohon kun kuvittelee valkoiset kaapit, valkoiset listat, uudet kodinkoneet ja uuden lattian niin aletaan olla lähellä tavoitetta! :D Vaatii vielä vähän mielikuvitusta, myönnetään, mutta ehkä näiden kuvien avulla hahmottaa mihin ollaan pyrkimässä:


Ylläolevassa kuvassa on juuri nuo meidän kaapit valkoisena. Ei mikään sisustuslehden kuva, mutta hyvin suuntaa antava (ja meidän vanha lattiakin löytyy!). Alapuolella erilaisia vedinvaihtoehtoja, joita harkitsin.






 Ja tällainen on unelma kaiken takana:






Dream big or don't dream at all!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti