torstai 14. elokuuta 2014

Sisustuslöytöjä

Tällä kertaa ajattelin esitellä viimeaikoina tekemiämme sisustuslöytöjä. Isoimmat remontit on hetkeksi saatu päätökseen, ja nyt on ollut jonkun verran aikaa järjestellä tavaroita paikoilleen ja hioa sisustusta. Aluksi kun tuli vaan tungettua kaikki tavarat mihin vaan mahtui, sen kummemmin miettimättä järjestyksen loogisuutta ja käytännöllisyyttä. Hieman hitaasti kaikki tälläinen puuhastelu tosin etenee kun päivässä on yhteensä noin kaksi tuntia jotka saan käyttää omiin juttuihin vauvan nukkuessa. Nukkuuhan hän siis paljon enemmänkin, mutta silloin täytyy tehdä päivittäiset kotihommat ja saada itsekin nukutuksi. Ja joskus nuo pari tuntia on ihan kiva käyttää vain olemiseen ja tv:n katseluun ilman suurempia projekteja. Nyt alkaa pikku hiljaa kuitenkin paikat olla kunnossa, ja on ollut aikaa tehdä uusiakin hankintoja. 

Olen hurahtanut sellaiseen vanhaa ja uutta yhdistävään tyyliin. Isoimpana metsästyksen kohteena on ollut kalusteet olohuoneen baarikulmaukseemme. Sain päähäni, että haluan baaripöydäksi vanhan tynnyrin, ja itse baarikaappikin saisi olla joku vähän erilaisempi. Ei siis mitään perinteistä lasivitriiniä ja muovisia baarijakkaroita. Kahlasin viikkojen ajan koneella torin ja huutonetin sivustoja etsien oikeanlaisia yksilöitä, ja meinasi jo epätoivo iskeä. Pari viikkoa sitten onnemme kuitenkin kääntyi, ja muutaman päivän sisällä tehtiin pari huikeaa löytöä. Tai siis anoppini teki. Olin paasannut kaikille mahdollisille henkilöille etsinnöistäni, ja hän sattui olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Ensin löytyi lahtelaisen viinimyymälän pihalta vanha viinitynnyri. Hän oli sen ohiajaessaan bongannut ja päätti vihdoin kolmannella kerralla koukata kysymään hintaa. Ilmeisesti heille tynnyri oli ollut vain pölynkerääjä, koska saatiin se -uskomatonta mutta totta- ilmaiseksi ja kaupan päälle kaksi pientä tynnyriä, jotka voin hyödyntää esimerkiksi puutarhassa.





Nyt vaan käsitellään ison tynnyrin pinta, niin ettei siitä irtoa mitään sisätiloissa. Sen kavereiksi olisi etsinnässä kaksi siroa baarijakkaraa. Jotain kenties tämän tyylisiä:



  
Itse baarikaappi löytyi nastolalaiselta pihakirppikseltä huikeaan 23 euron hintaan. Kuulemma kyseisellä kirppiksellä oli kaikkea muutakin vanhaa ja HALPAA vanhoista hirsistä lähtien, mutta kyseinen paikka on auki vaan kerran kesässä..! Sinne kun oisin päässyt aarteita penkomaan. Mutta tyytyväinen oon tähänkin löytöön:








Tuohon etualalle tulee sitten tynnyribaaripöytä ja jakkarat. Lisää kuvia siitä kokonaisuudesta sitten kun ollaan saatu ne käsiteltyä ja tuotua sisään. Tynnyri ja kaappi ovat tarkoituksella hyvin erityyliset: toinen vähän tuollainen maalaisromanttinen ja söpö, toinen aika karhea ja rustiikkinen. Näin yhdistelmästä ei tule liian imelä tai liian karhea sopiakseen muuhun sisustukseemme.


Toinen tila, joka koki pientä päivitystä on eteinen. Tämä uusvanha peilikaappi löytyi Iskun tehtaanmyymälästä.





Eteisen iso kaappi on ollut täynnä rojua rempan alusta asti. Ostin kankaan, ja anoppini ompeli verhon, jonka voi halutessaan vetää kaikenkirjavien takkien ja asusteiden eteen. Ainakin vieraita kutsuttaessa saa nopeasti eteisestä siistimmän näköisen. Kaapin ylähyllyistä otettiin ovet pois, ja tilalle tuli kahdeksan säilytyslaatikkoa. Laatikot on vanhoja karkkilaatikoita (sellaisia, missä kauppoihin toimitetaan karkkeja), jotka on päällystetty kankaalla. Laatikoita tuli kolmea erinäköistä, mutta sama sävymaailma tekee kokonaisuudesta yhtenäisen :)Tässä kuva eteisestä alkuperäisessä lookissa, ja muutosten jälkeen:





Seuraavaksi onkin vuorossa kodin laitto juhlakuntoon, kun vietämme viikonloppuna pienokaisen ristiäisiä. Seuraava päivitys liittyykin todennäköisesti niihin, ja siihen miten pienillä sisustuselementeillä saa asunnon tunnelmaa muutettua tarpeen vaatiessa. Eli todella mielenkiintoinen aihe kaikille remonttireiskoille ;) Noh, välillä täytyy elämään mahtua vähän söpöilyä! 
Pus.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti